”Micropigmentare sprancene” este o artă? Ce studii îți atestă talentul de tehnician dermopigmentist?
“Primeşti pentru cât plăteşti” …..
A fi estetician nu înseamnă examen de admitere la Universitatea de Arte! Înscrierile pentru cursurile dermopigmentare nu se fac pe bază de concurs sau talent, ci pe bază de sute & mii de euro/participare, iar absolvirea nu certifică simţul artistic, ci doar investiţia financiară.
Asadar INFORMEAZĂ-TE înainte de a alege!
…micropigmentari efectuate undeva în Iaşi…
Surprinzător când întâlnim “sprâncenele gard”, executate cu un talent îndoielnic dupa tehnica fir cu fir, printre lucrările uneia dintre cei mai renumiti dermopigmentisti din Bucuresti:
Atenţie la multe alte “specialiste” în tehnici de micropigmentare fir cu fir, “esteticiene” care nu au trecut de nivelul pueril al desenelor executate de copii şi al căror simţ artistic nu este autentificat prin banala participare la seminariile de formare profesională.
Câteva semne de întrebare ar trebui să vă puneți, după ce citiți articolul de mai jos:
Dermopigmentarea, ca meserie. Salon de tatuaj. Pe mâna cui ajungem?
Cursurile si practica îţi cizelează activitatea, te ţin în actualitate cu noile tehnici în domeniu, îţi îmbogăţesc cunoştinţele, dar nu îţi vor oferi niciodată
talentul pe care ori îl ai, ori nu-l ai (nativ).
Şi ca să înţelegeţi pe ce principii se ajunge la “meseria de estetician micropigmentare”, vă prezint invitaţiile formatorilor, prin care şi voi vă puteţi schimba meseria în numai 3 zile! “Lac să fie, că broaşte-s multe” !
În consecinţă, vom întâlni tot mai des situaţii de acest gen:
Alegerea pigmenţilor dupa pret, nu dupa calitate, se transpune în pigmentări cu efect de rotring, pentru toată viaţa, în albastru-violet sau roz-portocaliu.
Ghinionul devine decepţie iremediabilă, întrucât aceşti pigmenţi pe bază de oxizi de fier, foarte des întâlniţi pe piaţă (după criteriul preţului mic) nu pot fi scoşi definitiv prin nici o metodă (retatuări, laser, samd)
Criteriul formă este la fel de important, mai ales când vorbim de tatuaje.
Mi se sugerează foarte des: “Le vreau mai arcuite, ceva mai înalte si mai lungi decât sunt acum!”
În traducere estetică, ar vrea doua sprâncene suprapuse: una naturală şi a doua tatuată.
Exista o limită de rectificare/conturare a formei; sunt multe persoane care vin cu principii exagerate, însa datoria esteticianului este de a oferi suportul şi explicaţiile necesare, care conduc către bun gust şi armonie şi nu către o imagine care “zgârie”, deformează sau respinge privitorul. Din păcate nu toți tehnicienii au capacitatea profesională de a-si lăsa amprenta într-un mod plăcut.
1 Comment
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.