Fie că vorbim de micropigmentare, dermopigmentare sau machiaj semipermanent, spunem de fapt același lucru: tatuaj cosmetic facial (sprâncene, ochi, buze)

Termenii de ultimă generație relevă faptul că suntem într-o altă eră a tatuajului, deși, principial vorbind, procedura este aceeași.

Evităm termenul de tatuaj sprâncene pentru a insinua mental clientei că aspectul final nu va fi cel de tatuaj clasic, ci o pigmentare ușoară, cu efect temporar.

Căci de fapt, dermopigmentarea  – în traducere liberă – înseamnă pigmentare intradermală ( procedeul tatuajului clasic), iar micropigmentarea reprezintă pigmentarea micro – folosirea pigmenților cu particule extrem de mici (dimensiuni nano)

Așadar,

TATUAJ SPRANCENE , MICROPIGMENTARE, DERMOPIGMENTARE

reprezintă procedee de introducere a pigmetilor minerali hipoalergenici in stratul dermic al pielii. Cu un ac ultra-subtire, sub ordinul milimetrilor, atasat la un aparat digital care controleaza adancimea si vibratia constanta de lucru, se introduce pigment facial dedicat micropigmetarilor, pe zona de lucru anesteziata in prealabil cu produse de uz topic.

In cazul sprancenelor, umplerea conturului vizat urmareste camuflarea firelor existente, imbunatatind astfel desimea si oferind sprancene cu forma perfecta. Este complet exclusa eliminarea firelor existente sau repigmentarea unei sprancene deasupra sau dedesubtul celei existente.

Permanenta sau semipermanenta machiajului este data de pigmentii de lucru cat si de tipologia pielii fiecarei cliente. La tenul gras, cu porii mariti rezistenta tatuajului cosmetic este mai mic.

This image has an empty alt attribute; its file name is 10a.jpg

Fata de tatuajele sprancenelor care se faceau cu ani in urma, folosind pigmenti de corp cu oxizi de fier sau carbon, care se transformau inevitabil in sprancene albastre (verzi, mov), micropigmentarea de noua generatie foloseste pigmenti faciali care garantează mentinerea nuantei tatuate si care se estompeaza treptat odata cu trecerea timpului, tocmai pentru a permite reformularea sprancenei functie de varsta, sau schimbarea formei, respectiv culorii.

Cititi mai multe despre tehnicile de micropigmentare (fir cu fir /hairstroke, pudrat, hiper-realist, tridimensional)  de ultima generatie AICI.

 

5/5 - (221 votes)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.