Despre Dana Pîslă – estetician ProEstetic Iaşi

dana pisla estetician proestetic

Am creat conceptul ProEstetic într-un spaţiu virtual al judecaţii frumosului, în 2008, odată cu lansarea sitului de educaţie estetică www.proestetic.ro

 

Firea-mi analitică m-a facut să privesc dincolo de aparenţe, standarde si de prejudecăţi… Am încercat să modelez principii realiste, într-o lume care nu este în întregime artistică şi frumoasă, într-o lume în care stridenţa prostului gust işi pune amprenta obsesiv. Am încercat să dau ordine şi masură ESTETICII.

De aici a şi început cariera mea: cu preocupările, pasiunile dar si cu slăbiciunile mele; lucruri care mi-au placut, pe care le-am intersectat dintotdeauna, încercând să înţeleg si să aplic frumosul în sfera esteticii faciale si a designului general.
Este domeniul care m-a fascinat, în care am studiat, în care am lucrat şi în care am gasit satisfactii. Este pasiunea care a crescut mai repede decât mine.

Sunt multe lucruri pe care le-am învăţat în experienţa mea ca designer şi estetician si pe care vi le împărtăşesc şi vouă, în activitatea desfăşurată la ProEstetic Studio Brows

Odată cu obţinerea atestatului de estetician, acreditat de Ministerul Învăţământului, după 2 ani de specializare, în septembrie 2008, am fost selectată de către Centrul de Înfrumusetare Silhouette Bucuresti pentru a face parte din echipa de esteticieni faciali, formaţi dupa “conceptul stiinţific al frumuseţii”. O experienţă care a pus o amprentă de top nivelului meu profesional.

Dar aşa cum am susţinut şi demonstrat întotdeauna, succesul în estetică nu ţine numai de scolarizare, sau de seminariile la care particip peste hotare pentru a-mi marca încă o “hartie” ( Diplomă) pe peretele de la intrare. Simţul armoniei pleacă de la talentul nativ, pe care trebuie să-l educi la momentul oportun. Aşa cum un pictor nu studiază arta daca nu are înclinaţii native în acest domeniu! Iar, din păcate, formarea majorităţii esteticienelor din zilele noastre se face pe criterii financiare, departe de talent sau simţ artistic, cu consecinţe majore asupra acelor cliente superficiale.

Absolventă de studii superioare de profil tehnic, inginer cu formare de specialitate pe desen tehnic si geometrie aplicată în estetica vestimentară, masterandă în design vestimentar, mi-am creat un instinct în analiza proporţiilor corpului uman.
Fiica de profesor de matematică, am studiat din plăcere şi cu interes format de mică Şirul lui Fibonacci, geometrica aplicată în desenele lui Leonardo Da Vinci şi despre Secţiunea şi Regula de Aur, aşa cum le gasim aplicate peste tot în natură şi în corpul uman.
Îmbinând talentul de designer cu studiile tehnice (care mi-au şi adus domiciliul în Iaşi), am reuşit să construiesc ESTETICA perfectă, dupa aceste mari criterii strict necesare armoniei depline.

Succesul pe care l-am avut din activitatea de estetică faciala desfasurată în propriul cabinet, succes întreţinut permanent de sute de cliente care-şi exprimă satisfacţia “nu am mai avut niciodată sprâncene atât de perfecte”, m-a determinat să continui pe acelaşi drum, al frumuseţii amprentate în mod permanent, mai exact a machiajului semipermanent şi a tatuajului cosmetic facial.
Din 2010 am înlocuit creionul, culorile și pensula cu penseta, make-up și aparatul de tatuat, pentru că de o viaţă desenez chipuri si forme, prin geometria care dă perfectiune esteticii.

Vă invit să fiti alaturi de mine si sa invatati din experienta mea ca dermopigmentist, inginer, designer  si estetician, cu speranţa ca aceasta vă va ajuta să dati ordine si masură calităţilor voastre, pentru a fi Pro Frumusetii din voi…

pentru a fi ProEstetic.

danapisla makeup

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.