Prima întrebare care mi se adresează telefonic este:

“faceţi  sprâncene fir cu fir ?”

Informaţii REALE despre tehnici de micropigmentare, dar si

cum se comportă în timp un tatuaj cosmetic aflaţi în rândurile ce urmează:

Dacă am admirat sprancenele fir cu fir ale prietenei şi-mi doresc acelasi lucru, nu înseamnă că voi avea acelasi rezultat, chiar dacă merg la acelaşi tehnician şi voi alege aceiaşi pigmenţi. Rezultatul ţine de un complex de factori individuali.

De mine ţine prezentarea cât mai corectă asupra tuturor aspectelor ascunse cât şi “negocierea” pentru forma perfectă, simetria, calcularea rapoartelor după arhitectura feţei si multe alte aspecte legate de armonie şi echilibru. Click pe articol:

Sprâncene perfecte. Ce formă sprâncene mi se potriveşte?

Întâlnirea face-to-face va clarifica toate aspectele legate de micropigmentare, întrucât şi eu, esteticianul, îmi asum răspunderea pentru tatuajul efectuat: ca şi execuţie, dar şi în timp ca “imagine ProEstetic”.

Mai exact, experienţa tatuajelor mi-a concluzionat câteva aspecte, pe care tu, ca şi consumator de “poze frumos prezentate sau prelucrate pe net”, nu ai de unde să le cunoşti:

Înainte de toate, mult mai importantă decat tehnica aleasă (hairstroke – sprancene “fir cu fir”, microblanding sau tehnica pudrată – “powder”) este simetria şi forma perfectă adaptată particularitatilor fizionomice ale pacientei. Vă doriţi sprâncenele mult visate, ca în fotografia salvată pe telefon, de pe instagram? Aveţi siguranţa că esteticianul o armonizează, adaptează şi o particularizeaza în armonie cu conformaţia osoasă?  Sau cel mai riscant, vă tatuează doua sprâncene excelente, dar total diferite între ele?

Aspecte pro si contra tehnicii hairstroke (tatuaj  fir cu fir)

Procedură cu un impact mediatic extrem de ridicat, datorat efectului vizual natural pe care îl lasă IMEDIAT DUPA TATUAJ. Calitatea tatuajului, naturaleţea liniilor subtil mascate printre firele naturale ale clientei, dar şi culoarea propusă ţin atât de profesionalismul esteticianului cât şi de calitatea pigmenţilor cu care se lucrează.

Dacă acestea sunt criteriile PRO, alte câteva aspecte CONTRA vă determină să analizaţi de doua ori înainte de a cere o micropigmentare fir cu fir.

Pentru a înţelege aspectele contra, ar trebui să aveţi acces la fotografii REALE cu aspectul tatuajului după 3-4 luni, iar din păcate aceste imagini ori sunt “retuşate”, ori nu apar prezentate. De ce? Pentru că PIGMENTUL MEDICAL, acel pigment care NU ARE VOIE să se fixeze o veşnicie în piele, care se estompează în masă o data cu trecerea lunilor, va deveni difuz. Dacă mai luam în calcul și un ten gras, atunci evoluția culorii este dezarmantă. O “liniuţă de fir” care în momentul tatuării este de stridenţa si intensitatea unui fir de par, în 6 luni de zile se va estompa în 50% culoare – specific pigmenţilor medicali. Mai mult, pielea în timp se comportă ca o sugativă, iar liniuţa de fir va deveni difuză pe lungimea ei, puţin mai grosuţă, cu un aspect total diferit decat cel pe care îl are la ieşirea din cabinet.

Si cu cat tenul este mai gras si varsta mai tanara, cu atat aspectele enumerate sunt mai intense. Dacă ai trecut de 40 ani si ai un ten uscat, poti adopta tehnica fir cu fir cu o garantie mai mare a stabilitatii. Cu o singură condiție: retușarea la apx 12 luni!

Dar să ne amintim de faptul că “mâna tehnicianului” este alegerea prioritară! După cum se vede mai jos, o informare superficială poate aduce surprize neplăcute:

asa-nu-14

asa-nu-10

asa-nu-9

asa-nu-8

asa-nu-7

asa-nu-6

Pentru acele persoane care îşi permit rectificarile anuale metoda este ideală. Însă majoritatea persoanelor sunt contrariate de faptul că trebuie să facă retuşul după o lună, ce să mai discutăm de situaţiile în care pielea dificilă (piele grasă, pori deschişi, imunitate bună) necesită şi doua-trei rectificări sau improspatare anuală?

Micropigmentarea fir cu fir are un termen REAL de rezistenţa de 12-18 luni, funcţie de tipologia fiecareia (tip de piele, pigment, activitati zilnice).

Aspecte pro si contra tehnicii pudrat – efect powder în tatuajul semipermanent

Din punctul meu de vedere este tehnica cu cel mai natural si discret efect pe care îl amprentează. Dacă tatuajul fir cu fir se recomandă persoanelor care au o distributie de cel putin 50% fire naturale, tatuajul pudră/shadow/ umbrire se pliază perfect pe tipologia clientei cu spranceana rară, goluri mari, sub 50% cu plantaţie naturală. Se recomandă acelor persoane care îşi fardează sau creionează  sprancenele, însă efortul lor de a desena simetric şi plăcut ambele sprancene le depăşeste rabdarea… Iar transpiraţia, piscina şi orele matinale sunt dusmanii principali ai lookului perfect. Este tehnica pentru care ar trebui sa opteze persoanele care isi fac micropigmentarea pe fuga, venite rapid în ţară, cărora timpul nu le permite rectificarea, sau întreţinerea anuală.

Tatuajul pudrat are o rezistenţă superioară în timp faţă de micropigmentarea fir cu fir, cuprinsă între 12-24 luni, datorită suprafeței și distribuției mai mari de pigment.

tehnica pudra 1


tehnica pudră


Dacă rezistenţa în timp este mult mai mare,  deranjant este aspectul strident din prima saptămână de tatuaj, puţin înfricoşător pentru necunoscătoare.

Dacă la tehnica fir cu fir fotografia imediată tatuajului este cu impact comercial foarte mare, fotografiile facute la terminarea micropigmentarii prin tehnica powder sunt mai puţin atrăgatoare, datorită intensităţii deranjante a culorii proaspete.

Aspectul micropigmentării prin tehnica pudrată imediat dupa tatuaj:





Ca să înţelegeţi că la ProEstetic tatuajul cosmetic înseamnă naturaleţe şi bun gust:

tatuaj-proestetic-lamya

Mai multe despre permanent make-up gasiti AICI (sursă: wikipedia)


 

5/5 - (2462 votes)