Cum se efectueaza micropigmentarea (machiajul semipermanent) la ProEstetic Iasi?

MICROPIGMENTARE – etapă principală

Etapa cea mai importantă în micropigmentare, care diferenţiază esteticianul (cabinetul) prin “sprâncene perfecte”  versus “penibilităţi stigmatizate pe faţă”, aşa zisă etapa cheie, o consider a fi etapa de stilizare sprâncene:

Zeci de calcule și zeci de verificari în consens cu clienta! Pentru că la ProEstetic Iași forma sprâncenelor înseamnă constructia arhitecturii faciale, proporţii antropometrice, măsurători prin tehnici profesionale, corectarea asimetriilor naturale firesti oricarei persoane. Înseamnă armonie la rang de artă, inginerie arhitecturala şi matematică pură.

Cititi articolul dedicat formei sprancenei aici:

Formă sprâncene și pensat cu sabloane?

Constructia sprancenei, personalizată, dupa masuratorile individuale și conformația feței:

MICROPIGMENTARE – etape complementare într-un salon de tatuaj:

Pregatirea suprafetei de tatuare prin dezinfectare si anesteziere. Folosirea anestezicelor de uz topic uşurează procedura, oferind tolerabilitate durerii, astfel incat micropigmentarea sa fie resimțita ca o procedura de pensat clasic.

Fie că alegem tehnica hairstroke (fir cu fir), tehnica shading (de umbrire) sau tehnica combinată, mă asigur întotdeauna că forma viitoarelor sprâncene este cea care ofera cea mai reală naturaleţe şi pune cel mai bine în valoare calităţile clientei.

Efectuarea micropigmetarii manuale, prin microblading SAU cu tehnică computerizată, la care standardele de precizie şi calitate sunt la cel mai înalt nivel. Pentru ca rezultatele finale sa fie excelente!

 

Incizia se realizează numai cu ace de unică folosinţă cu grosimi variabile, funcţie de efectul stabilit împreuna cu clienta ( umplere, umbrire  sau fir cu fir).

Igienă și sterilizare în micropigmentare:

În ceea ce priveste IGIENA la ProEstetic Iași:

Se folosesc multiple msăuri de dezinfectare și sterilizare aplicate înainte de fiecare clientă: sterilizare UV și sterilizare chimică la rece.

ACELE SUNT INTOTDEAUNA DE UNICA FOLOSINTA și sunt desigilate în fata clientei.

Pensetele și forfecuțele sunt sterilizate chimic si UV, sigilate în pungi speciale și desfăcute în fața clientei.

Folosim numai obiecte si aparate sterile în conformitate cu regulamentele sanitare , consumabile de unica folosinta sterile și desfacute în fața clientei.

Ințepatoarele si deșeurile periculoase sunt colectate periodic de o firma specializată.

Tehnicianul poartă pe tot parcursul procedurii echipament adecvat : manusi sterile , masca de protectie , halat.

 

Pentru securitatea microbiologică maximă (atât a mea cat şi a clientei), tehnologia Nouveau Contour are un sistem unic de siguranţă: acul si tubul sunt încorporate într-un singur cartuş, de unică folosinţă.

Diafragmele interne opresc si previn contaminarea suprafeţei adiacente, oferind astfel  independenţă microbiologică totală, comparativ cu alte aparate de tatuaj.

Până la montaj acul staționează în interiorul cartuşului, oferind siguranţă sporită la manevrare.

Pigmenții cosmetici folosiți sunt fabricați în SUA si Germania, fiind de top pe piața mondială de peste 30 de ani. Aceștia sunt pigmenti naturali sterili, stabili, non toxici, hipoalergenici si certificati oficial de autoritatile medicale din Europa (Comisia Europeana).

MICROPIGMENTARE – susținerea rezultatului optim prin îngrijirea ulterioară

La sfârşitul tratamentului se aplică o cremă antibacteriană puternic regenerantă, fără a permite “cicatrizarea uscată”, cu o compoziţie specială – personalizată de ProEstetic Iasi, care trebuie folosită pe zona tratată timp de 7 zile pentru calmarea si diminuarea eritemului cât şi pentru cicatrizarea specială dorită la un tatuaj cosmetic. Crema contine si anumite uleiuri esentiale strict dedicate stabilizării pigmentului în piele. Nu sunt adepta folosirii BPanthen-ului ca și întreținere dupa tatuare, din motive medicale întemeiate.

Imediat dupa tatuare sprancenele sunt accentuate, pigmentul are aspect de “vopsea” – aspect normal oricărui tatuaj, indiferent de culoarea aleasă.

*** în imagine tehnica pudrat/ombre

*** pentru fotografii cu micropigmentari efectuate de Proestetic Iasi urmariti link’ul de AICI

 

 

 

După cicatrizarea inciziilor, 1-2 săptămâni, pigmentul începe sa “se aseze”, intensitatea slăbeşte cu 40-60% – lucru de dorit, pentru un aspect cât mai natural.

Procedura este urmata de revenirea peste maxim două luni, pentru stabilizarea si uniformizarea culorii. Aceasta este numita “retus”. Retusul nu tine de calitatea executiei sau pigmetului, este reactia sistemului imunitar de eliminare a tusului.

Cititi articolul dedicat rezistentei pigmentului aici:

Machiaj semipermanent sau tatuaj?

 OBSERVATII procedurale  TATUAJ COSMETIC:

Este important de stiut ca un tatuaj sprancene gresit este foarte greu de corectat – aproape imposibil!

De importanţă majora este consultarea anterioara: cereti esteticianului sa va contureze forma înainte, sa va prezinte pigmenţii si nu în ultimul rând cereti sa vi se arate piesele de unica folosinta cu care se lucreaza.

Atentie! Nu doar acul este de unica folosinta, ci si o parte din piesele aparatului – la fel de importante ca si acul.

Care sunt riscurile efectuarii de tatuaje cosmetice semipermanente si permanente într-un salon de tatuaj îndoielnic sau la cei care vin acasa si presteaza acest lucru fara raspundere legala (“cauta-i de unde nu-s”):

1. Cel mai important aspect este acreditarea dermopigmentistului! Articol dedicat:

Dermopigmentarea, ca meserie. Salon de tatuaj. Pe mâna cui ajungem?

2. Se lucreaza cu pigmenti ieftini neacreditati – chinezării de doi lei, pentru ca pretul procedurii sa fie unul atragator. Riscul este major, întrucât pigmenții ieftini deviază în albastru, mov sau portocaliu la foarte scurt timp dupa tatuaj.

3. Mediu aseptic = Infectii periculoase! De la stafilococul auriu pana la cazuri  grave, precum hepatita si HIV. Asigurati-va permanent ca acele componente sunt de unica folosinta, că sterilizarea anexă se efectueaza la standarde medicale.

4. S-ar putea sa fiti alergic la ceva utilizat în pigmetii de tatuaj indoielnici. Acest lucru poate cauza probleme grave, pana la soc anafilactic. In general pigmentii ieftini au in componenta pe langa tusuri vegetale si alte elemente -gen metale grele . Cine raspunde legal pentru riscul dumneavoastra?

 

 

5/5 - (228 votes)