Vizita la un cabinet de estetica sprancene ar trebui sa corespunda si asteptarilor, nu? Acelea de a gasi „specialistul” pe mana caruia sa ne lasam, convinse fiind ca principiile estetice ale acestuia sunt cele care vor conduce la o schimbare de look placuta.
Si totusi, experientele multor cliente denota contrariul…

Organizatoric vorbind, a deschide un cabinet cosmetic nu are nici o legatura cu principiile estetice. Pentru ca, a obtine acea diploma de absolvire a cursurilor de cosmetica, nu inseamna ca aptitudinile sau studiile avansate in domeniu anex (arhitectura, desen tehnic, design, arte) te-au indemnat sa-ti concretizezi talentul artistic.

Diploma nu inseamna acreditarea talentului, in Romania inseamna doar atestat de functionare, pe care îl obţii dacă ai cateva mii de euro de investit într-un curs. Şi apoi, te poti apuca linistit de “sluţit” clientele superficiale, care ajung garantat la tine datorită pretului mic afișat.

E “reteţa perfectă” de care mă lovesc îngrozită cu fiecare clientă amprentată iremediabil pe faţă, ajunsă la ProEstetic în disperarea de a-i repara cumva…ceva…

 

Cu parere de rau, trebuie să precizez că multe “specialiste în sprâncene” sunt cosmeticiene cu studii liceale medii, fără formare tehnică sau artistică superioară, care îşi extind sfera epilatului spre cea a micropigmentării, pe principiul cerinţei de piaţă. Poţi avea surpriza, aşa cum personal am vazut la un masterclass, să participi la o discuţie avansată privind regulile desenului tehnic în racordarea liniilor, dar cursanta în cauză să nu stie cum se foloseste un compas.

Ce să mai pomenim de principii ortodontice in estetica sau parametri faciali contemporani? Forma sprancene dupa calcule matematice? Cât contează acestea când în topul cautărilor google întâlnesc numai “preţ pensat”, “preţ tatuaj”? Pretul face ESTETICA.

 

Ei bine, ar trebui sa va informaţi în detaliu atunci cand alegeti ESTETICIANUL care vă poate schimba (iremediabil) fizionomia.
As vrea sa intelegeti DE CE alegerea tine de un complex atat de amplu de factori!

Asadar va supun atentia pentru cateva minute asupra unui studiu din „ScientificWorldJournal 2014” pentru a intelege diferenta între ce face o cosmeticiană şi ce principii are un estetician:  click aici pe studiu

 

 

5/5 - (224 votes)