Pe mâna cui ajungem? Cum facem cea mai potrivita alegere pentru micropigmentare ? Ce conteaza: tehnicianul sau locatia?

Machiajul semipermanent, numit micropigmentare, este un domeniu mult mai complex decat pare…
Să înțelegem de ce:

Românu’ are un principiu: ”știe să facă de toate” ; și vorba reclamei: ”las că știu eu ce fac”

Raportând aceasta la domeniul esteticii, nu ne uimește de ce d-na de la pedichiură s-a apucat de tatuat sprâncene sau d.ra economist, care s-a săturat de facturări, s-a apucat de micropigmentare… la cât costă un tatuaj, sigur dă lovitura! Se numește adaptabilitate, flexibilitate… Toată stima! Dar NU în dermopigmentare! Nu într-o meserie care, deși pare promițătoare, este dedicată exclusiv simtului artistic, geometriei, mai exact provenienței din domenii anexe: arhitectura ( ex: Anastasia Soare), inginerie (matematică & desen tehnic), artiști plastici, designeri profesioniști și alte asemenea lor. Veți înțelege imediat…

Ați spune că ne-am obișnuit cu impostorii, lasă-i că se ”cern” la un moment dat! Corect! Dar până se cern… D-zeu cu mila, sluțind PE VIAȚĂ cateva zeci de naive.

Mediocritatea în tatuaje este prea scump platită de către victimă! Un tuns greșit sau un păr ars se mai repară în timp, un pensat nesatisfăcător poate fi corectat în câteva luni, dar cu tatuajul ce facem? Să mai luam în calcul și folosirea pigmenților ieftini, care te țin o viață (dar  cu sprancene albastre sau portocalii)

DERMOPIGMENTAREA presupune mai mult decât ”talent acreditat” într-un domeniu esteticic, în care accesul/admiterea ar trebui să fie probă eliminatorie, bazată pe  aptitudini (arhitectii, artistii plastici, inginerii ), și nu pe criterii  ”doar 10 clase și cateva mii de euro” – poți accesa orice curs dermopigmentist, care durează 5 zile. Da doamnelor! După 5 zile începe adevăratul spectacol: tatuajele care ies din mâna începatorului. Mușterii nu are? Dacă pretul e de ofertă…lac să fie, că broaște-s multe!

Citez în copy-paste din on-line:

Cursul de Dermopigmentare, cu durata de 5 zile,  este adresat tuturor persoanelor care doresc sa se initieze intr-o meserie in domeniul frumusetii sau care doresc sa  avanseze profesional.”

Mai mult, serviciul de STILIZARE, în 90% dintre cazuri, presupune clasicul pensat într-un cabinet cosmetic. Acolo unde a face ”de toate” înseamnă a face câte puțin din fiecare… un epilat, un tratament, o mustață, un pensat…Pardon! Nu pensat, STILIZARE! Acum toată lumea face stilizare, așa cum toți frizerii sunt STILIȘTI.

Cand alegi dermopigmentarea, presupune asumarea ei ca și mod de viață. Toate investițiile, ca bani și timp dedicat, se indreaptă catre un singur scop: nivel profesional care tinde spre apogeu; și asta presupune aparatură de mii de euro, cursuri și mastere de alte mii, consumabile (ace calibrate si pigmenti de top) alte mii… Presupune ca tot timpul tau liber (teoretic timp liber) să fie blocat cu studiu continuu.

Sunt tehnicieni și tehnicieni:

Am avut ocazia să întâlnesc colege care au ajuns în lumea dermopigmentării în urma unei conversii profesionale.  Chiar am trait o experiență care m-a șocat și revoltat în același timp:  cand, la un seminar, o colegă cosmeticiană de meserie cu țeluri de micropigmentist, a avut ”ocazia” să descopere utilizarea  banalul compas – zic ocazia pentru că, se pare, persoana nu a folosit în viața ei un asemenea instrument, pentru că nu știa nici ce e ”ăla” și nici la ce folosește… Mai este necesar să vorbim de geometrie, de simț architectural ca un must-have? Ce vorbim…? Cu un an de muncă în afară ”rezolvi” cu investiția într-un curs, chiar îți rămân ceva euro cu care achiziționezi un aparat ieftin de la chinezi, cațiva pigmenti de 5 euro/buc tot de la ei și…te poti apuca de treabă printre epilări și montat unghii cu gel. Mai ai nevoie o pagină de facebook/insta’ și o ”gașcă” de prietene cu gusturi ciudate, superficiale de la atitudine la mentalitate, si gataaa: ”afacere de success în Romania!”

Cum, de altfel, am intalnit si tehnicieni care își sacrifică timpul liber (în defavoarea unei plimbări cu familia) pentru a exersa tehnici noi….acasă, pe piele artificială. Tehnician care, în timp ce pregatește masa, are notesul printre legume…pentru a nu uita vreo idee stralucită de postat pe site. Sau cele care își sacrifică vreo doua mii de euro – un all inclusive pentru alții – pentru a merge la un master pe o noua tehnică apărută recent.

Ei bine, cred că ați înțeles ce înseamnă nivel professional în dermopigmentare!

Așadar, acordă mare atenție persoanei căreia te dedici, caută tehnicianul, nu locatia salonului! Nu cumparam o pâine după cea mai scurtă distanță până la market. Doamnelor! Vă tatuați! Și unde? Pe față!

Nu stiu alții cum sunt, dar eu, inainte de un banal consult medical, arhi-studiez medicul la care voi ajunge…și nu după recomandarea prietenei, căci standardele ei nu coincid cu ale mele, ci după multe alte criterii de competență profesională. Să merg la un implant dentar? Oooo, doamne! Cel putin 10 consultatii la toate ”vedetele medicale” în domeniu…și tot nu m-am hotărât pe mâna cui să-mi ,,joc„ sănatatea și capul.

N-am să înteleg în veci abordarea clientelor gen : ,,Buna ziua, cât costă și în ce cartier aveți salonul” Pe bune! Cât de superficiali putem fi când facem un TATUAJ PE FAȚĂ? Prețul și distanța valorează doar când intenționezi sa ieși după un pachet de țigări.

Asadar, alege mereu informată!

Și dacă tot v-am reținut, să facem și cunoștință: Dana Pîslă – dermopigmentist, ProEstetic Iași.

5/5 - (218 votes)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.