Forma și mărimea sprâncenelor influențează armonia întregii  fețe.

O formă perfectă echilibrează cele mai importante caracteristici ale feței, cum ar fi poziția ochilor, mărimea nasului, frunții, gurii și bărbiei.

Expresia feței este radical influențată de forma și grosimea sprâncenelor, poți să pari mai tânară, mai veselă sau din contra, tristă.

Sprâncene groase sau subțiri?

Trasaturile fetei dicteaza grosimea sprancenelor. Daca de exemplu ai trasaturi delicate trebuie sa alegi sprancene subtiri, delicate iar daca ai trasaturi puternice ar trebui sa alegi sprancene groase.

2. Sprancene în functie de marimea ochilor

Daca ai ochii mici, nu trebuie sa alegi sprancene groase. Sprancenele de grosime medie vor fi mult mai armonioase. In acelasi fel, ochii mari vor fi mai frumosi daca alegi sprancene groase.

Daca ai OCHII MICI  EVITA   Sprancene groase și ALEGE  Sprancene subtiri/medii

Daca ai OCHII MARI EVITA Sprancene subtiri   și ALEGE  Sprancene groase

Forma sprâncenelor funcție de ochi

OCHII APROPIATI – Pentru a creea impresia ca sunt mai departati este indicat sa maresti distanta dintre sprancene. Penseaza mai mult la baza si extinde-le in capat cu ajutorul unui creion sau tehnici micropigmentare.

OCHI DEPARTATI – Daca ai ochii departati, pentru a creea impresia de ochi mai apropiati este bine sa micsorezi distanta dintre sprancene. Evita sa pensezi prea mult in partea dinspre baza nasului pentru a nu mari distanta dintre sprancene. Incearca sa accentuezi punctul de pornire al sprancenelor iar ochii vor parea mai apropiati. De asemenea, capatul sprancenei trebuie sa fie la acelasi nivel cu baza sprancenei.

Sprancene în funcție de mărimea frunții

FRUNTEA INGUSTA – Alege sprancene plate sau care se arcuiesc usor incepand de la doua treimi fata de baza sprancenei.

FRUNTEA LATA –  Alege sprancene care se arcuiesc incepand de la mijlocul sprancenei. Cu cat sunt mai arcuite cu atat vor adauga lungime in partea de jos a fetei iar fruntea va parea mai ingusta.

FRUNTEA INALTA – Ai fruntea inalta pe care intotdeauna ai incercat sa o maschezi sub breton? Nu iti alege o forma arcuita de sprancene care va micsora latimea si va aduga inaltime fruntii. Alege sprancene plate sau care se arcuiesc usor la doua-treimi din sprancene. Astfel vei adauga latime fruntii si va parea mai putin inalta.

5/5 - (265 votes)

Sprâncene în funcție de mărimea nasului

Pentru a distrage atentia de la un nas proeminent asigura-te ca ai sprancene lungi, arcuite si nu foarte apropiate. Astfel privirea nu va focusa în partea de mijloc a feței. Evita sprancele foarte plate care iți vor accentua acest defect, pentru ca privirea va cădea în zona nasului.

Daca ai NAS PROEMINENT EVITA  Sprancene scurte și ALEGE Sprancene alungite

Sprancene  funcție de forma pomețior

Daca ai pomeți frumoși pe care vrei sa ii accentuezi alege sprancene care se arcuiesc incepand cu doua-treimi din lungime, spre capatul sprancenei. Evita sa cobori prea jos capatul sprancenei pentru ca astfel vei miscora distanta dintre ochi si vei distrage atentia de la pometi.

ProEstetic Iași te invită să citești și articolul, unde vei descoperi alte detalii legate de forma sprancene:

Sprâncene perfecte. Ce formă sprâncene mi se potriveşte?

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.