Forma sprâncenelor potrivită este determinată de forma feței ?!?

Deși am detaliat în alte zeci de ARTICOLE DEDICATE aceluiasi subiect, revin, întrucât este criteriul primordial cand vorbim de un chip cu adevarat frumos. Așa cum vorbim de o haină care se așează perfect pe corp.

Să presupunem că porți mărimea 48… ești o persoană puțin plinuță, mică de statură, destul de atipică din punct de vedere conformațional…șoldurile nu prea intră în tiparul standard, lungimea nici atât. Cât de ușor îți găsești o piesă care să ”curgă” perfect? Exclus dungi orizontale, exclus culorile deschise pe conformația plinuță…și tot așa. Ajungi la concluzia că, deși ai achiziționat un produs pe marimea ta, nu este haina ideală PENTRU TINE, va necesita câteva intervenții în anumite puncte cheie, încât să se aseze într-un mod plăcut privirii, să te avantajeze, să nu stea ca o cârpă îmbrăcată de necesitate.

Exact la fel stau lucrurile când vorbim de

FORMA SPRANCENEI FUNCTIE DE FORMA FEȚEI.

Tipare, șabloane și ”reguli”! Găsim zeci de articole pe net, toate parcă în format copy-paste, cu forme dedicate funcție de rotunjimea feței.

Nu există ceva mai lipsit de sens decât: ”Cum arcuiesti corect sprancenele daca ai fata rotunda?” Stimați editori, care concepeți articole de dragul traficului, în baza căror studii de specialitate puteți afirma că arcuirea și forma sprancenei este dată de rotunjimea feței?

Arcul și forma ține de calcule mult mai complexe, de proportia de aur în estetică, calculată MATEMATIC, nici pe departe de ovalul feței! Vorbim de calcule care unesc matematica cu estetica, cu argumente științifice și complexitate mult mai mare decât:

citez de pe un site de ”educația de beauty a divelor” :

Pentru a determina punctul cel mai intalt al sprancenei, aseaza creionul intre partea exterioara a narii si exteriorul irisului. Un arc inalt, pensat corect, va oferi iluzia unei fete mai subtiri si mai ascutite. Urmeaza acesti pasi simpli si obtine niste sprancene perfecte pentru fata rotunda.

Mda! Priviți! Estetic vorbind, ”ireproșabil„!!!

Uite așa e plin de dive, care mai de care mai ochioase! Și încrezătoare că au obținut secretul frumuseții în doi pași simpli. După așa zisa ”educație estetică de revistă”.

Cosmetizarea sprancenelor te poate face sa arati minunat sau te poate duce in zona ridicolului!

 

 

 

 

 

 

 

 

Și, ca să înțelegeți cât de mult stilizarea sprâncenei schimbă expresia permanenta a feței, analizați:

Te invit să citești ACEST ARTICOL în care am dezbatut alte aspecte esențiale în ce privește STILIZAREA  SPRANCENELOR din punct de vedere profesional.

Ți s-a părut util, explicit și coerent articolul? Lasă te rog o notă:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.