Am discutat în nenumarate articole despre armonia facială dată de proportiile perfecte, sub principiul „Golden Ratio Theory”. Despre liniile de marcaj care conturează faţa perfectă, indiferent de mărimea, înclinarea sau arcuirea naturală a sprâncenelor, ochilor, buzelor sau nasului. O infinitate de forme aduse la acelasi numitor comun: Proportia de Aur.

Specializată fiind pe estetica facială anti-aging, mi-am focusat studiul si atenţia permanentă pe ceea ce se numeste „Triunghiul facial în beauty”, triunghi pe care îl remarcaţi uşor analizând un makeup profesional sau un manechin photoshopat.

triunghiul-tineretii

Proportia clasica de beauty urmeaza doua directii principale: orizontala si verticala.

LeonardDaVinciFaceMask

O faţă plăcută corespunde unei balanţe echilibrate între cele trei linii orizontale, în timp ce directiile verticale divid în cinci sectiuni egale.

Cu cât triunghiul încadrează perfect elementele faciale (sprancene, ochi, structura osoasă, gură), cu atât faţa corespunde arhitectural unui chip tânăr.

triunghiul-de-aur

Intotdeauna un supermodel photoshopat va respecta proportia de aur, va avea proportiile faciale perfecte. Un estetician cu un grad înalt de profesionalism îşi va petrece mult timp pentru a fixa structura triunghiului perfect prin corectii estetice, cu zeci de trucuri profesionale, fie că se folosește de makeup, stilizare şi formă sprancene sau tatuaj cosmetic.

asa-da

Din păcate nu toţi esteticienii cunosc aceste aspecte (studiate amplu doar în cadru universitar la arhitectură, design, chirurgie sau ortodonţie) , şi pe care eu le consider reguli must have atâta timp cât profesezi în domeniul estetic, cu amprentă vitală asupra clientei la tatuaj şi machiaj semipermanent.

asa-nu-3.

asa-nu-2.

asa-nu-1.

asa-nu-4.

asa-nu-5

 

5/5 - (210 votes)

2 CommentsComments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.