Pensat, stilizare sau formă sprâncene? Unde este diferenta?

 

Exista mai multi termeni când vine vorba de ingrijirea sprancenelor: pensatul, stilizarea sprancenelor si designul de sprancene / forma sprancene. Trei termeni care fac diferenţa! E ca şi cum am spune: croitoreasă, maistru si inginer…toţi “cos” haine, însă nivelul la care o fac ţine de performanţa fiecăruia şi implicit capacitatea de a interveni,  functie de pregatirea pe care o are.

Revenind la sprancenele noastre, trebuie să ştiţi că:

PENSATUL

este metoda clasica, în care se smulg firele de păr considerate în plus, urmând forma sprancenelor. De obicei, pensatul se face de catre cosmeticiana, fără ca aceasta sa aibă specializari şi calificari în domeniu. Este o procedură care se execută înainte de un tratament sau make-up, în timpul unui coafat sau la pachet cu epilat mustaţă sau axilă. Procedura nu implică tehnică avansată, DAR, din păcate, multe cosmeticiene işi asumă responsabilităţi peste măsura limitată de profesia lor şi pensează după propriile lor gusturi şi posibilităti. Nu este necesară acreditarea ca şi competenţa profesională.

STILIZAREA SPRANCENELOR

implica si ea folosirea pensetei, insa forma dată reprezinta un aspect important. De obicei, stilizarea sprancenelor se face de catre persoanele specializate doar pe sprâncene, acestea avand experienţa formată strict pe astfel de proceduri. Intr-un centru de infrumusetare exista o persoana dedicata doar pentru acest serviciu, pentru care este si autorizată în urma unor studii elementare de perfectionare (este necesară acreditarea ca şi competenţa profesională)

DESIGNUL DE SPRANCENE / FORMĂ SPRÂNCENE

se face de catre un specialist, designerul de sprancene, care are “studiile superioare” în domeniu, certificari, participa permanent la workshop-uri, se perfectionează constant la masteclass-uri, pentru a fi în ritm cu noile tehnici şi cu trendul international.

Instrumentele necesare sunt de nivel profesional, se lucrează pe structuri faciale, simetrii şi reguli estetice de nivel constructiv superior.

Varianta MASTER a designerul de sprancene este DERMOPIGMENTISTUL, care atinge standardele superioare în ce priveşte construcţia spancenei. Studiile şi certificările impuse în dermopigmentare aduc experienţă complexă si avansată de estetică. E ca şi cum chirurgul specialist ar oferi consultaţii pentru eliberarea unei adeverinţe, sau un chef bucatar de 5 stele ar găti cartofi prajiţi 🙂

Aceste certificări se fac pe baza unor investiţii majore, ceea ce diferentiază procedurile atat calitativ cat si din punct de vedere al costurilor.

Este important să delimitaţi aceste competenţe procedurale diferite, ca să ştiţi ce veţi cere şi ce aşteptări să aveţi când vă lăsaţi pe mâna celui care vă aranjează sprâncenele.

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.