Cum alegem cel mai potrivit salon de tatuaj ? De fapt, tehnicianul din spatele salonului…

Machiajul semipermanent și tot ce numim dermopigmentare este un domeniu mult mai complicat decat pare…
Să înțelegem de ce:

Românu’ are un principiu: ”știe să facă de toate” – și pentru asta este aplaudat la scenă deschisă!

Raportând aceasta la domeniul esteticii, nu ne uimește de ce d-na de la pedichiură s-a apucat de tatuat sprâncene sau d.ra contabilă, care nu și-a găsit un post bine plătit, s-a apucat de micropigmentare… la cât costă un tatuaj, sigur dă lovitura! Se numește adaptabilitate, flexibilitate… Toată stima! Dar NU în dermopigmentare! Nu într-o meserie care, deși pare promițătoare, este dedicată exclusiv provenienței din domenii anexe: arhitectura ( ex: Anastasia Soare), inginerie (matematică & desen tehnic), artiști plastici, designeri profesioniști și alte asemenea lor. Veți înțelege imediat…

Ați spune că ne-am obișnuit cu impostorii, lasă-i că se ”cern” la un moment dat! Corect! Dar aici se cern sluțind PE VIAȚĂ cateva zeci de naive. Mediocritatea în tatuaje este prea scump platită de către victimă! Un tuns greșit sau un păr ars se mai repară în timp, un pensat nesatisfăcător poate fi corectat în câteva luni…dar cu tatuajul ce facem? Să mai luam în calcul și folosirea pigmenților ieftini, care te țin o viață? (dar în albastru?!)

DERMOPIGMENTAREA presupune mai mult decât ”talent acreditat” într-un domeniu anex esteticii, în care ești admis (căci vorbim de examene eliminatorii) pe criterii de aptitudini (arhitectii, artistii plastici, inginerii ), și nu pe criterii gen ” ai 10 clase și cateva mii de euro” – poți accesa orice curs dermopigmentist.

Mai mult, presupune ”specializat” în dermopigmentare și atât! A face ”de toate” înseamnă a face câte puțin din fiecare!

Pentru cine m-a cunoscut în ”era tratamentelor”, îi este absurd să înțeleagă cum am putut renunța la estetică facială reparatorie; și ca să-mi întelegeți cam ce măsură a avut sacrificiul pe care l-am făcut, renunțând în favoarea unei alte dedicații depline, dermopigmentarea,  îmi permit să public genul de mail-uri  care încă le mai primesc:

V-am sunat mai devreme aproape cu emotie. De aprox 6 luni vreau sa dau telefonul asta- nu am putut din pricina programului meu.
Am citit blogul (proestetic.ro) si am apreciat:
– demitizarile
– solutiile oferite in spatele carora am ghicit ceva destul de rar in domeniu si in general, anume activitate mentala deci sinapse
– pasiune, ceea ce iar e rar
– limba romana: nu stiu altii cum sunt dar pentru mine mai intai a fost cuvantul si daca nu e trec mai departe
– atitudinea. pe care o foarte inteleg.

Sigur ca am concluzionat ca imi doresc nespus sa vizitez Iasul pentru a-l revedea si pentru a ma bucura pe pielea mea de existenta, experienta si cunostintele persoanei din spatele blogului.

M-am blocat la telefon dupa replica: “nu mai fac tratamente!”. a fost ca atunci cand am aflat ca Mos Craciun nu exista.

eu va scriu pentru ca- iertata-mi fie indrazneala, mi-e e greu sa cred ca din ceva facut cu daruire nu mai e nimic… ar fi ca si cum ce afirmati pe blog e contrazis integral.
Ce am inteles dupa replica e ca eventual nu mai doriti cliente noi…:(

Intreb si eu ca nu-mi cad degetele-e posibil sa reconsiderati?

cele bune,
Andra

Cand alegi dermopigmentarea, în defavoarea celorlalte servicii de estetică, presupune asumarea ei ca și mod de viață. Toate investițiile, ca bani și timp dedicat, se indreaptă catre un singur scop: nivel profesional care tinde spre apogeu; și asta presupune aparatură de mii de euro, cursuri și mastere de alte mii, consumabile (ace calibrate si pigmenti de top) alte mii…

Am fost în situatia de a alege la un moment dat: Am suma X și următoarele variante: achizitionez o trusă profi de make-up, o linie cosmetică sau o alta culoare de pigment pentru tatuaj? Moment în care am realizat că a fi bun și a excela într-un anumit serviciu trebuie să le sacrific pe celelalte. Poti alege să fii mediocru în 2-3-4 servicii lucrând cu strictul necesar pentru a-ți face meseria sau să excelezi dedicat doar pe o latură dintre ele.

Sunt tehnicieni și tehnicieni: am avut ocazia să întâlnesc colege care au ajuns în lumea dermopigmentării în urma unei conversii profesionale – strict pe criterii de câștig (fara să preconizeze că functionarea în domeniu presupune investiții constante considerabile). Chiar am trait o experiență care m-a șocat și revoltat în același timp:  a fost cand, la un seminar, o colegă cosmeticiană de meserie cu țeluri de micropigmentist, a avut ”ocazia” să descopere  banalul compas – zic ocazia pentru că, se pare, persoana nu a vazut în viața ei un asemenea instrument, pentru că nu știa nici ce e ”ăla” și nici la ce folosește… Mai este necesar să vorbim de geometrie, de simț architectural ca un must-have? Ce vorbim…? Cu un an de muncă în afară ”rezolvi” cu investiția într-un curs, chiar îți rămân ceva euro cu care achiziționezi un aparat ieftin de la chinezi, cațiva pigmenti de 5 euro/buc tot de la ei și…te poti apuca de treabă printre epilări și montat unghii cu gel. Mai ai nevoie o pagină de facebook/insta’ și o ”gașcă” de persoane cu gusturi ciudate, superficiale de la atitudine la mentalitate, si gataaa: ”afacere de success în Romania!”

Cum, de altfel, am intalnit si tehnicieni care își sacrifică timpul liber (în defavoarea unei plimbări cu familia) pentru a exersa tehnici noi….acasă, pe piele artificială. Tehnician care, în timp ce pregatește masa, are creionul și hârtia lângă el, printre legume…pentru a modela într-o noua compoziție firele dintr-o sprânceană. Sau cele care își sacrifică vreo doua mii de euro – un all inclusive pentru alții – pentru a merge la un master pe o noua tehnică apărută recent.

Ei bine, cred că ați înțeles ce înseamnă nivel professional în dermopigmentare!

Așadar, acordă mare atenție persoanei căreia te dedici, caută tehnicianul, nu renumele salonului! Și alege mereu informată!

Și dacă tot v-am reținut, să facem cunoștință: Dana Pîslă – dermopigmentist, ProEstetic Iași.

5/5 - (218 votes)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.