Este important să se înţeleagă că procedeul de scoaterea tatuajelor vechi este un PROCES îndelungat şi nu o simplă procedură!

Tehnicianul care își asumă modificarea erorilor de forma sau de culoare, abordând-o ca orice procedura clasică de micropigmentare, ori este novice ori este interesat de un câștig rapid, neasumat.

Micropigmentările efectuate cu pigmenţi ieftini sau pigmenti de corp, mai exact acei pigmenti cu continut mare de oxizi de fier – subtanta care dă stabilitatea mare în timp şi garanteaza rezistenţa mai mare de 3 ani, vor devia în foarte scurt timp (2-4 luni) în nuante de albastru/violet/verde la sprancene si cenusiu/bleo la buze.

Este important de precizat ca orice pigmentare a pielii care dureaza mai mult de 2 ani, mai exact cu o rezistenta a pigmentului extrem de mare, ISI VA DEVIA GARANTAT culoarea din derm, datorita interactiunii moleculelor cu diferitele structuri subcutanate.

Pigmentul nu are voie sa stagneze mai mult de 12-18 luni ! Cu cât stă mai mult, cu atât mai mult permite structurilor pielii sa-i modifice compozitia. Deci este de dorit să iasă într-un termen relativ decent.

Situatia este foarte des intalnita la tatuajele facute înainte de 2015, indiferent cu ce nuanţe de maro s-a lucrat. Este inadmisibilă acceptarea unei micropigmentări a sprancenelor cu nunţe de negru, întrucât toţi pigmenţii negri (vechi şi actuali) contin microparticule de carbon, care nu pot fi indepartati prin nici o metoda contemporana de stergere.

 

Scoaterea tatuajelor cu laserul este o procedura care întâmpină două inconveniente:

  1. Arderea definitiva a foliculului pilos, cu producerea unei zone cheloide pe spranceana (epilare definitiva a sprancenei)
  2. Aspectul final de „cicatrice piele oparita”, urmată de interzicerea totala a repigmentării minim 2 ani. Situatia poate fi si mai dificilă, întrucât anumite tipologii de piele nu se mai regenereaza în structură completă, ceea ce determină interzicerea pe viata a unei alte micropigmentari în zona respectivă.

Datorită acestor aspecte, se încearcă mereu solutii alternative, care sunt alese în strânsă legatură cu:

  • Vechimea tatuajului
  • Suprapunerea a doua-trei tatuaje
  • Suprafata pigmentata
  • Intensitatea culorii actuale
  • Lipsa/sau nu a părului natural pe zona pigmentată
  • Obiectivele dorite: schimbarea culorii, formei sau eliminarea completa a pigmentului.

Trebuie să stiti ca nu exista o reteta generalizata si unanim valabila. Estomparea sau scoaterea tatuajului vechi  este particularizată şi nu poate oferi niciodata garantia unei eliminări complete; de la persoană la persoană abordarea cât şi rezultatul diferă foarte mult.

Exista o serie de tehnici în încercarea de a scoate un tatuaj la sprancene, practic de a elimina renumiţii pigmenţi albaştri/roşii din derm. Toate sunt proceduri profesionale şi este exclusa folosirea lor pe cont propriu, întrucât utilizarea necontrolată poate avea reactii adverse foarte grave.

Tehnici:

  • Prin produse dedicate extragerii vechiului pigment (soluţii rejuvi, solutii saline, acizi glicolici exfolianti)
  • Neutralizarea culorii vechi cu alti pigmenti de micropigmentare prin tehnici de colorimetrie – neutralizare si acoperire.

Procedurile întotdeauna sunt abordate în etape, până se găseşte solutia ideala pentru fiecare persoana în parte. La ProEstetic Iasi procedurile de scoaterea sunt minim invazive.

În perioada imediată sedinţei de scoatere a tatuajului vechi, pielea intră într-o perioadă de refacere, „crustele controlate” de către specilist sunt de multe ori inestetice, însă efectul final va fi mult mai plăcut decat purtarea unui tatuaj hidos, care provoaca repulsia permanentă a  privitorului.

Cat de mult se reuseste estomparea?

Întotdeauna ţine de noroc. Totul depinde de răspunsul organismului la fiecare dintre etape. Aşa cum medicina nu poate garanta raspunsul universal favorabil la toate antibioticele administrate…depinde în ce stadiu al bolii te afli.

Intervenţiile se execută la minim 30 zile între şedinţe. Tratamentul durează funcţie de rezultate şi poate varia de la cateva luni până la ani. Estomparea pigmentilor are loc progresiv, chiar şi cateva luni după încetarea procedurilor, deoarece sistemul limfatic al organismului va absorbi micromoleculele din interior.

La intrebarea „Cat de repede se vindeca pielea?” nici aici nu există un răspuns cert. Sunt situaţii în care regenerarea se produce până în 30 zile (sistem imunitar excelent), iar urmele rozii de „piele crudă” dispar în 1-2 luni, dar sunt şi persoane la care procesul de formare a colagenului are loc mult mai  lent, motiv pentru care procedurile trebuiesc planificate mult mai rar.


 

 


 

 


 

 


 


 

 


 

 



 

5/5 - (274 votes)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.