Ce este micropigmentarea, machiajul permanent si semipermanent? Ce inseamna tatuaj cosmetic facial?

 

Micropigmentarea sau machiajul semipermanent este metoda revolutionara de introducere a pigmetilor minerali hipoalergenici in stratul dermic al pielii. Cu un ac ultra-subtire, sub ordinul milimetrilor, atasat la un aparat digital care controleaza adancimea si vibratia constanta de lucru, se introduce pigment facial dedicat micropigmetarilor, pe zona de lucru anesteziata in prealabil cu produse de uz topic.

In cazul sprancenelor, umplerea conturului vizat urmareste camuflarea firelor existente, imbunatatind astfel desimea si oferind sprancene cu forma perfecta. Este complet exclusa eliminarea firelor existente sau repigmentarea unei sprancene deasupra sau dedesubtul celei existente.

Micropigmentarea este de asemenea cunoscuta sub numele de machiaj permanent, semipermanent sau tatuaj cosmetic.

Permanenta sau semipermanenta machiajului este data de pigmentii de lucru cat si de tipologia pielii fiecarei cliente. La tenul gras, cu porii mariti rezistenta tatuajului cosmetic este mai mic.

Fata de tatuajele sprancenelor care se faceau cu ani in urma folosind pigmenti de corp cu oxizi de fier sau carbon, care se transformau inevitabil in sprancene albastre (verzi, mov), micropigmentarea de noua generatie foloseste pigmenti faciali minerali care ofera garantia mentinerii nuantei tatuate si care se estompeaza treptat odata cu trecerea timpului, tocmai pentru a permite reformularea sprancenei functie de varsta, prin schimbare formei sau culorii.

Cititi mai multe despre tehnicile de micropigmentare (fir cu fir /hairstroke, pudrat, hiper-realist, tridimensional)  de ultima generatie AICI.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.