Pensat, între necesitate și talent

1. Toată lumea vrea sprâncene arcuite

În primul rând, practica mi-a demonstrat ca pentru fiecare persoana „arcuirea sprancenei” înseamnă cu totul altceva.
Exista falsa senzație, cum că obtinerea unui arc mai mare (referire la arcul superior care accentueaza efectul dramatic si (eronat ) sexy, tipul de sprânceană mai ridicată/ţuguiată), reprezintă standardul de perfecțiune facială. Complet greşit!
Așa cum am prezentat în nenumarate rânduri, proportiile divine cunoscute ca ˝proportia de aur˝ se calculează dupa alte reguli decât cele lansate pe blogurile domnișoarelor care cred că  estetica se face prin rasfoirea revistelor glossy sau prin standardele monstruoase lansate de vedetele ieftine din media.

Generația tânara devine tot mai obsedata de aspectul celebritatilor. De multe ori se vine cu o fotografie în mână, cerandu-mi-se sprancene ca și ale lui “cutăreasca”.
Permanent explic cum sprâncenele se modelează în funcție de structura osoasă individuală. Nu funcție de conformația vedetei X sau a prietenei Y. Doar pentru că Jenifer Lopez are sprâncene uimitoare, nu înseamnă că ele vor arata grozav și pe tine. Când se construiesc sprâncenele în funcție de structura ta osoasa, rectifici, echilibrezi sau subliniezi toate trăsaturile care țin de echilibrul TAU facial. Și de stilul tău individual în ansamblu.

2. Vopsirea sprancenelor. Este sau nu nevoie?

90% dintre cliente imi cer vopsirea clasică a sprâncenelor. Uimirea mea vine din faptul că nici jumatate dintre acestea nu ar avea nevoie. E ca si cum, la coafor, te-ar vopsi șaten peste șaten, doar să pară părul mai des, pentru că pielea rămâne pătată la rădacină.

De unde provine aceasta ”regulă”? Din principiile comerciale lansate de marea majoritate a cabinetelor, unde se manipulează clienta pentru un aspect final “ pictat” și nu modelat doar din pensetă și foarfec.

Vopsirea sprâncenelor are ca și FACTOR SECUNDAR de scurta durată, patarea provizorie a pielii. Însă rolul  principal al vopselei este de a vopsi firul natural de păr. Ea nu are putere de menținere pe piele mai mult de 2-3 zile, compoziţia fiind dedicată părului, nu pielii.

Oare sunt persoane care se vopsesc (pe cap) doar pentru efectul secundar de pătare a scalpului, doar ca părul să pară mai des?

Corectitudinea mea în fața clientei, de departe prioritară față de ”norma zilnică”, mă conduce mereu să recomand vopsirea clasică a sprâncenelor doar daca este necesară schimbarea culorii, în ton cu nuanțele parului.

În cazul în care sunt necesare corectări de formă, iar plantația naturală are goluri și nu permite modelarea vizată, recomand umplerea prin HENNA SEMIPERMANENT, o vopsea dedicată pigmentarii pielii. Nu vorbim de vopseaua standard cu conținut de henna, pachetul profesional henna semipermanent fiind un complex de produse de ultimă generație – ca și tratament separat.

3. Din pacate lucrez cu materialul clientei, nu fac implant.  Cum procedam cand nu am “cu ce” sau “nu mai cresc sprancenele “? Ori alegem o micropigmentare discretă, ori….

Anii de pensat într-o formă greșita, dezechilibrele hormonale care duc la pierderea foliculilor, sau pur si simplu vârsta maturitații, își pun ireversibil amprenta pe cresterea sprâncenelor. Iar fiecare în parte duce la imposibilitatea unui pensat cu succes fericit, într-o formă perfectă.
Uleiul de ricin este doar un mit nefondat, e ca și cum ai uda un ghiveci gol, fara plantă cu rădacină… tot așteptând să răsară ceva.

In cazul foliculilor distruși există câteva soluții medicamentoase de succes, le-am studiat în detaliu pe fiecare în parte, așa că pot face o afirmație avizată în ani de studiu și practică:

  • Substantele care contin MINOXIDIL – un ingredient cheie în stimularea foliculilor. Click pentru detalii    Produsele cele mai  intalnite in farmacii sunt de la companiile: Rogaine, Hairgrow, Vichy. Gasiti fiole Vichy si in cabinetul ProEstetic.
  • Produsele care contin NANOXIDIL – substantă de generație mai nouă, cu același mecanism de ațtiune ca și minoxidilul. Click pentru detalii

Va puteti face o parere despre diferenta intre minoxidil si nanoxidil AICI sau AICI 

Gama Latisse www.latisse.com este recomandata de Anastasia Soare, chiar fara a fi  strategie comerciala. Am vazut zeci de review-uri care confirma eficiența net detașată față de toate produsele medicale de pe piata mondială.

Începând cu 2017 a intrat pe piață un produs minune, care aparține liniei medicamentoase, de la care am vazut personal rezultate impresionante. Un fenomen pe bună dreptate, întrucât e greu să crezi că persoana în cauză nu și-a facut implant, ci a folosit un medicament. Îmi permit ca și secret profesional să rezerv numele produsului pentru întâlnirea noastră face-to-face.

In cazul în care tratamentele dedicate nu aduc o îmbunătațire convenabilă, există soluții estetice precum:

  • pigmentarea provizorie ” HennaArt” pentru piele – cu durabilitate cuprinsa intre 3 saptamani si 3 luni,
  • machiaj semipermanent cu durabilitate inițială între 12-18 luni.

4. Menținem tendințele modei atunci când vine vorba de formă sprâncene?

Categoric NU! Forma sprâncenelor trebuie să corespundă întotdeauna raportului estetic al feței.
Putem modifica luminozitatea, culoarea, tonurile, astfel încât să corespundă cu modificările de culoare ale părului. Însă forma groasă, ca și tendință de modă, nu este potrivită tuturor! O persoană minionă, cu sprâncenele șocant de impunatoare (ca  și grosime sau arcuire) intră ușor în disgrația privitorului. Nu ne pensăm în funcție de gusturile esteticianului, ci-n funcție de stilul propriu – privit ca un întreg.

5. Ce alegem? Ceara, pensat cu ata sau clasica penseta?

Prezentând aspectele negative, ca și obstacole-n educația estetică, cea mai mare aberație pe care o aud (des) este că pensatul cu ceară slăbeste mușchiul periocular.
Recunosc faptul ca pentru un novice sau home-user se poate si mai rau, producându-se fisuri/rupturi sau arsuri ale pielii!

Insa aceasta tehnica este practicată de un specialist în pensat cu ceară,  foarte sigură doar la nivel profesional!

Cât grad de incultură poate să denote o asemenea afirmație ?!?

Analizați anatomia musculară a feței și concluzionați cam ce impact ar afecta musculatura… în condițiile în care ceara se aplică superficial, iar tehnic vorbind, specialistul are în prim plan susținerea corectă a pielii în timpul manevrelor.

Să nu uitam ca pielea în zona inghinală este de 5 ori mai subțire și sensibilă, decât linia sprancenelor! N-am auzit să se fi plâns careva vreodată ca i s-a lăsat musculatura din cauza epilării.
Astfel de aberatii au fost lansate pe principiul “vulpea care nu ajunge la struguri spune ca-s acri”.

Cum se face ca toate persoanele care au experimentat macar o data ceara la sprancene devin dependente de aceasta metodă?
Pielea rămane incomparabil mai curată, firul se smulge în proportie de 99%, nu ca la pensat cu ața – unde studiile au demonstrat că se rupe în proportie de 50%.

Personal, ma pensez cu ceara de cand aveam 16 ani. Saptamanal! La cei 40+ ani ai mei nu am nici cel mai mic semn de lasare a pleoapei! Și când va fi cazul, explicația este de cu totul altă natură.

Mai mult, la pensatul cu ceara,  întretinerea în timp este net superioară, parul crește mult mai greu, pentru că vorbim de slăbirea foliculului până la dispariția ireversibilă.
Niciodată pensatul cu ceară nu va determina o crestere mai deasă, pe când pensatul cu ața declansează exact principiul invers – ca la ras.
Penseta? De ce aș chinui o ora o persoană, pentru a i se urca pe creier fiecare fir smuls? A trecut generația cosmeticianei de la Igiena, care in anii 70 nu folosea ceara pentru ca ”se lasau ochii”.
Iar daca Anastasia Soare folosește ceara în curațarea sprâncenelor (observați fundalul din imagine sau cautați pe youtube), deja opinia mea Pro este fară comentarii.

6. Cum îmi mențin forma corectă și acasă?

La ProEstetic Iasi toate clientele sunt rugate să stea cu oglinda în mana, pentru a le explica toți pașii ce vor fi urmați și acasă.

Fiecare etapă, măsuratorile si fiecare detaliu de executie sunt atent prezentate pentru ca tu să îți amintești pas cu pas ce ai de facut acasă. Chiar dacă ar putea să ți se pară imposibil la început, în timp vei deprinde paşii necesari.

Fiecarei persoane i se aloca o ora pentru forma sprâncenei, cu explicațiile aferente scopului urmarit. Nu imi programez clientele pe banda rulanta pentru ca nu am “norma zilnica” de indeplinit, prioritate are doar calitatea si nu cantitatea (ca in majoritatea centrelor multi-servicii).

Iar atenția pe care o dedic fiecarei persoane în parte relevă mereu rezultate pe masură şi cerinţe care îşi triplează numărul la fiecare nouă clientă.

Veți afla cum să folosiții foarfeca, în ce direcție se tund sprâncenele, si cum trebuie sa vă pensați pentru a vă menține forma timp îndelungat.

Toate acestea pentru ca nu agreez dependenţa de mine, pentru că activitatea mea principală este micropigmentarea – procedeu care îmi răpește tot timpul alocat programărilor. Mai mult, perioada lungă în care îmi desfășor activitatea în străinătate, nu vreau sa fie un impediment pentru clientele dependente de pensatul la cabinet.

Vă aștept cu drag și dedicație deplină pentru a răspunde tuturor întrebărilor dvstra în cabinetul propriu: ProEstetic Studio Dermopigmentare Iasi.

 

5/5 - (204 votes)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.