Stergere Tatuaj Vechi: Ghid Detaliat pentru Acoperire
Ce se înțelege prin tatuaj vechi ? Există doua variante:
– acel TATUAJ bătut în profunzime, facut cu multi ani în urmă, lucrat cu o concentratie mare a pigmentului sau lucrat foarte adanc, care are un aspect actual cu tente de indigo-bleu sau portocaliu-roze.
– micropigmentarea care si-a lasat reziduri neplacute la aspect, cu tente discrete de bleu sau roz; cauză datorată retenției mari de pigment în urma unei micropigmentări , dealtfel, executate corect.
IMPORTANT!
În temeiul unei experiențe de veteran în domeniu ( cu peste 15 ani de experienta), vă afirm cu certitudine că o nouă micropigmentare peste tatuajele vechi este imposibilă fara neutralizare prealabilă, sau fără metoda laser pentru eliminare completă. Cine vă promite acoperirea dintr-o singura sedință a vechiului tatuaj ori este începător, ori este stimulat doar de încasări rapide.
Desi abordarea este a unei MICROPIGMENTARI standard, experienta tehnicianului in neutralizari trebuie sa isi spuna cuvantul pentru rezultate optime ( folosirea anumitor neutralizanti cu reguli cromatice stricte, plierea corecta dupa tipul de piele, cat si evaluarea rezidurilor inestetice)
De ce deranjează?
Acoperirea tatuajelor vechi este o procedură actuală, dar nu întotdeauna oportună. În special atunci când urmează să ascundeți o culoare intensă, nenaturală.
Să analizăm împreună cum să corectăm tatuajul vechi al sprâncenelor, și când aceasta este posibil sau nu.
Când este necesară corectarea unui tatuaj vechi?
Pentru început, să definim conceptul de acoperire și modul în care acesta diferă de corecție.
Rectificarea (retușarea, corecția) este ,,a doua ședință” din cadrul unei micropigmentări, prin care nuanța existentă este îmbunătățită, menținând sau corectând parțial forma. Mai exact, forma și culoarea sprâncenelor vă aranjează, însă vă doriți doar să le saturați cu nuanță. În acest caz, corecția trebuie efectuată între 1- 2 luni de la ședința inițială.
Acoperirea tatuajului sprâncenelor este o procedură complet diferită. Aceasta implică ascunderea totală a desenului anterior prin introducerea unui pigment de o nuanță diferită. Astfel, scopul este de a acoperi tatuajul nereușit, vechi și inestetic al sprâncenelor. Acest principiu este valabil și pentru celelalte zone tatuate.
Cazuri în care SE POATE efectua acoperirea tatuajului vechi al sprâncenelor
- forma existentă permite trecerea de limitele admise. Astfel, în cazul în care sprâncenele sunt extinse sau alungite, rezultatul final va avea un aspect armonios și natural;
- pigmentul vechi are o nuanță ușor palidă, neuniformă, abia vizibilă;
- pigmentul a căpătat o altă culoare – albastru, roșu, roșiatic sau orice altă nuanță neplăcută. Acoperirea sprâncenelor de culoare roșie sau albastră este posibilă, însă foarte dificil. În cazul în care culorile sunt stridente & saturația pigmentului vechi este mare, acoperirea nu este posibilă;
În majoritatea cazurilor există 3 situații privind abordarea și dificultatea de acoperire:
- Cea mai simplă situație este cea în care starea sprâncenelor permite acoperirea vechiului tatuaj cu un alt pigment, fără a recurge la corecție. Nu este necesară schimbarea formei (este satisfăcătoare), iar nuanța pigmentului este plăcută, doar decolorată.
- Situația în care doar forma sprâncenelor necesită modificări: pot fi făcute mai late, mai lungi, NICIODATĂ mai înguste sau mai scurte decât tatuajul inițial. Așa cum nu se poate modifica înclinarea formei sau retatuarea unei alte cozi.
- Situația în care atât nuanța, cât și forma trebuie să fie schimbate. Acesta este cel mai dificil și mai lung proces, care presupune utilizarea atât a substantelor corectoare cât și a pigmentilor neutralizanti, ca apoi să fie facută noua micropogmentare. Corectoarele si neutralizantii se aplică într-o prima sedință, în timp ce pigmentul final pe parcursul celei de-a doua ședințe. Sunt și situații ( rare) cand se poate combina corectorul și pigmentul – totul depinde de aspectul tatuajului vechi și de experiența tehnicianului de a evalua corect procedurile.
Când nu este posibilă acoperirea tatuajului vechi?
Înainte de a vă programa pentru acoperirea unui microblading sau a unui tatuaj vechi, este strict necesar o consultatie prealabilă!
Va trebui analizată starea tatuajului vechi (formă si culoare) și concluzionarea dacă poate fi acoperit sau nu.
Acoperirea ar putea fi imposibilă din următoarele motive:
- vă deranjează forma, iar forma sprâncenelor nu poate fi acoperită întrucât este mult prea groasă sau lungă. Aceasta este neuniformă, nefirească și puternic asimetrică;
- culoarea pigmentului a căpătat un aspect artificial și este încă foarte accentuat/concentrat;
- tatuajul a fost efectuat cu pigmenți ieftini, de calitate inferioară;
- pigmentul a fost injectat adânc și prea dens.
Acoperirea prin MICROPIGMENTARE, în versiunea modernă, presupune injectarea pigmentului în straturile superioare ale pielii. Pigmentul introdus este absorbit și eliminat treptat, astfel că vechiul tatuaj devine iarăși, din ce în ce mai vizibil. De aceea, acoperirea tatuajelor vechi puternic accentuate nu constituie o soluție, ci un rezultat temporar!
Ce puteți face dacă vechiul tatuaj nu poate fi acoperit
Dacă doriți să corectați tatuajul pleoapelor, sprâncenelor sau buzelor, dar acest lucru nu este posibil prin acoperirea standard, vă recomandăm să îndepărtați mai întâi vechiul tatuaj cu laser și apoi să aplicați o noua micropigmentare.
În cazul în care designul învechit al sprâncenelor arată înțepător de strident și inestetic, înlăturarea acestuia nu se poate face decat într-o serie de sedinte laser pentru îndepărtarea machiajului permanent. . De îndată ce pielea s-a recuperat complet după ultima ședință de îndepărtare cu laser (minim doua luni), puteți realiza un nou machiaj semipermanent în orice tehnică. Perioada dintre ședințe poate fi diferită: de la o lună la șase luni sau mai mult.
Este posibilă efectuarea micropigmentarii peste tatuajul vechi?
Tehnica „Sprâncenelor pudrate” (powder) este una dintre cele mai apreciate tehnici de micropigmentare sprâncene. Iată de ce, dorința de a obține sprâncene pudrate peste vechiul tatuaj este atât de des întâlnită, dar nu întotdeauna corect folosită.
Trebuie să întelegeti că rezultatul este plăcut doar atunci cand vechea micropigmentare a fost atenuata considerabil.
Principiul de realizare al sprâncenelor powder este de a introduce pigmentul sub formă de pixeli fini, astfel un mic decalaj poate fi vizibil între punctele inserate cu pigment. Iar pentru că procedura implică injectarea pigmentului în straturile superioare ale pielii, sprâncenele pudrate se diluează în timp și apoi se elimină aproape complet. De aceea, nu se apeleaza la tehnica powder pentru acoperirea tatuajelor vechi înțepătoare și vizibile. În cazul în care vă doriți sprâncene pudrate, singura soluție potrivită este să eliminați modelul învechit și inestetic și apoi să efectuați procedura modernă pe pielea curată. Tatuarea sprancenelor si micropigmentarea contur plin sau cu efect pudrat- powdering, fac parte din categoria procedurilor de infrumusetare care au efect pe termen lung.
Tehnica „Fir cu fir” este exclusă total a fi efectuată peste micropigmentări cu reziduri de culoare. Un bun tehnician ar trebui să vă explice în detaliu că aspectul firelor, pe un fond vechi de culoare, este disgrațios; că pielea care dezvoltă țesut cicatrial în urma micropigmentării nu are structura optimă pentru a suporta desenul fin al firelor de păr.
Cum se realizează procedura de acoperire tatuaje prin neutralizare
Neutralizarea se realizează în același mod ca și machiajul permanent clasic, despre care am scris multe articole pe site ( click aici) , însă folosindu-se de substante corectoare suplimentare si neutralizanti cromatici. De obicei, corectorii au rolul de a modifica nuanțele nedorite.
Cum să vă pregătiți pentru ședința de neutralizare
Ca la orice sedință de micropigmentare,
- evitați consumul băuturilor energizante și a alcoolului cu 2-3 zile înainte de ședință, iar cafeaua și ceaiul tare cu 5-6 ore;
- renunțați la administrarea antibioticelor și a aspirinei;
- excludeți orice procedură care traumatizează pielea.
Rețineți că procedura are unele contraindicații. Printre acestea se numără diabetul insulino-dependent, epilepsia, tulburările psihice, bolile virale, cancerul, bolile dermatologice în stadiu progresiv și tulburările de coagulare a sângelui.
Este necesară efectuarea corecției după acoperirea tatuajului vechi și de câte ori?
Corecția după procedura de acoperire este obligatorie! Aceasta presupune accentuarea saturației noii culori a pigmentului și extinderea efectului de acoperire. Având în vedere că, după vindecarea pielii nuanța pigmentului devine întotdeauna mai deschisă, poate fi necesară o ședință de corecție sau mai multe. Totul depinde de cum primește pielea procedura. Tehnicianul va stabili pe parcurs numărul de ședințe necesare, pentru că răspunsul pielii este relativ de la un caz la altul. Oricum, ferește-te de soare și de solar, cu două săptămâni înainte și două săptămâni după procedură, și folosește cu sfințenie crema cu protecție solară (factor 50) chiar din primele zile.
Alege-ți cu mare atenție dermopigmentistul și, cel mai bine, investește în tine la valoarea reală în tine, căci „dobânda” se vede mereu mai târziu!
Din aceeași categorie, te invit să citești și alte articole care te ajută la alegeri înțelepte: click aici
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.