Din seria STILIZARE & DESIGN SPRANCENE –  Studiu de Caz :

Alegerea formei corecte NU este un exercițiu cosmetic (așa cum o repet constant), ci intră în sfera artistică ca design/colorimetrie și în sfera arhitecturală ca și proiect facial, formă și concept.

Aceste aspecte depășesc îndemânarea consumatoarei de rând – acea persoană cu două mâini stângi și formare estetică (uneori) insuficientă.

DAR! De aceea există DESIGNERUL DE SPRANCENE (versus ”pensat” la cosmeticiană), termenul popular fiind: STILIZARE.   Așa cum ați întâlnit designerul vestimentar (versus Nea Gheorghiță Croitorul), designerul ambiental (versus grupurile pe facebook)…samd.

Ironice, dar amuzante totodată, sunt situațiile de gen:

Când dna. Florica, o veterană consumatoare de beauty, dorind sa-și amprenteze semipermanent forma sprancenei ideale în viziunea dânsei, apeleaza la designerul de sprancene – la recomandarea nepoatei vădit impresionată de lucrarile văzute…

Impactul vizual pe care l-am avut în primele minute când am cunoscut-o m-a răvășit atât de puternic, încăt abia mi-am stăpânit ”pe mute” exclamația „vaaaaaaai vaaaaaaaai, nu se poate așa ceva!!!”

O conjunctură nevinovată desigur, întrucât nu ne naștem toți artiști… de aceea apelăm la specialist, care prin formarea sa estetică ne educă spre un aspect placut și avantajos.

Și de aici începe MEREU ”crunta negociere”, încercând să-i explici în toate modurile profesionale și omenește posibil, că SPRÂNCEANA CLOWN este cea mai inestetică formă dintre toate acele ”așa nu” întâlnite.

Se înțelege că rezistența unei persoane care a purtat toată viața o așa capodoperă artistică este inabordabilă, oricâtă experiență în abordarea omului aș zice că am acumulat în mai bine de zece ani.

Simulând o formă adecvată fizionomiei doamnei, urmărind câteva trucuri estetice pentru un efect optic de lifting ( strict necesar la cei 70 ani ai dânsei), dar mai ales păstrând și încadrând intacte cele câteva fire chinuite din plantația naturală, am ajuns la următoarea formă propusă pentru micropigmentare (serviciu pentru care doamna venise la această consultație prealabilă):

 

”Dar se poartă mai groase, nu le puteți face mai groase?”

Continui sa-i explici, de la capăt, că grosimea sprâncenei este într-o proporție estetică cu restul feței, că, indiferent ce se poartă, principiile estetice trebuie să primeze. Cu atât mai mult cu cât (aici) intervine varsta – cu conduita estetică adecvată.

”Dar mai rotunde, că-s cam drepte sus nu s-ar putea? Și mai lungi…si mai apropiate…și… și… și tot așa, încât doamna nu-și dorea altceva decât tatuată sprânceana cu care intrase pe ușă, așa cum și-a admirat-o mulți ani în oglindă.

Iar eu, estetician facial cu principii bine înrădăcinate, nu mi-aș compromite activitatea și imaginea, amprentând pe fața cuiva ceea ce este sub standardele estetice. Deși respect dreptul fiecăruia la propriile alegeri (din toate pdv ale vieții), nu mă simt confortabil să fac parte comună cu lucruri sub limita estetică…. Oare greșesc?

Așadar, doamna a fost atât de mulțumită de propunerea mea, acceptată cu câteva îndoieli (fix în ton cu expresia facială simulată de forma sprâncenelor), încât i-a apărut subit o problemă personală, fix cu doua ore înainte de programarea la micropigmentare Cu siguranță, va gasi tehnicianul perfect, care îi va amprenta prin tatuare acea spranceană ideală în viziunea doamnei.

În schimb, mi-a dat un extraordinar prilej de a va detalia în imagini impactul vizual al SPRANCENEI CLOWN asupra chipului purtătoarei:

 

Și, ca să-nțelegem corect ce înseamnă un happy end estetic de clasă în viziunea unora, vă prezint situația unei alte cliente micropigmentate de catre un alt tehnician „cu renume” din Iasi, care amprentează prin tatuaj cosmetic astfel de ”lucrari de excepție” (groase, lungi, apropiate și rotunjite … exact așa cum și le dorea și dna Florica):

*din păcate, persoana în cauză a ajuns disperată la mine din dorința de a i se mai corecta cumva acest ceva – numit micropigmentare fir cu fir. Aici nici laserul nu poate aduce vreo îmbunatațire..dar apăi eu, care creez din culoare, nu din radieră!

 

 

 

 

 

 

 

Ți s-a părut util, explicit și coerent articolul? Lasă te rog o notă:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.