Vizita la un cabinet de estetica faciala ar trebui sa corespunda si asteptarilor, nu? Acelea de a gasi „specialistul” pe mana caruia sa ne lasam, convinse fiind ca principiile estetice ale acestuia sunt cele care vor conduce la o schimbare de look placuta.
Si totusi, experientele multor cliente denota contrariul…

Organizatoric vorbind, a deschide un cabinet cosmetic nu are nici o legatura cu principiile estetice. Pentru ca, a obtine acea diploma de absolvire a cursurilor de cosmetica sau micropigmentare, nu inseamna ca aptitudinile sau studiile avansate in domeniu (arhitectura, desen tehnic, design, arte) te-au indemnat sa-ti concretizezi talentul.

Diploma nu inseamna acreditarea talentului, in Romania inseamna doar atestat de functionare, pe care îl obţii dacă ai cateva mii de euro de investit într-un curs. Şi apoi, te poti apuca linistit de “sluţit” clientele superficiale, care ajung garantat la tine datorită pretului mic.

E “reteţa perfectă” de care mă lovesc îngrozită cu fiecare clientă amprentată iremediabil pe faţă, ajunsă la ProEstetic în disperarea de a-i repara cumva…ceva…

Cu parere de rau, trebuie să precizez că multe “specialiste în sprâncene” sunt cosmeticiene cu studii liceale medii, fără formare tehnică sau artistică superioară, care îşi extind sfera epilatului spre cea a micropigmentării, pe principiul cerinţei de piaţă. Poţi avea surpriza, aşa cum personal mi s-a întâmplat, să porţi o discuţie avansată privind regulile desenului tehnic în racordarea liniilor, dar “tehniciana” în cauză să nu stie cum se deschide un compas. Dar am încetat să mă mai uimesc într-o lume în care valorile se fondează pe principii care ţin de tupeu, imagini false şi “combinaţii”.

Cine sa fi auzit de principii ortodontice in estetica sau parametri faciali contemporani? Forma sprancene dupa calcule matematice? Cât contează acestea când în topul cautărilor google întâlnesc numai “preţ pensat”, “preţ tatuaj”?

Ei bine, ar trebui sa va informaţi în detaliu atunci cand alegeti ESTETICIANUL care vă poate schimba (iremediabil) fizionomia.
As vrea sa intelegeti DE CE alegerea tine de un complex mult mai amplu de factori!

Asadar va supun atentia pentru cateva minute asupra unui studiu din „ScientificWorldJournal 2014” pentru a intelege diferenta între ce face o cosmeticiană şi ce principii are un estetician:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PM

C3951104/

5/5 - (224 votes)