Cele 6 secrete în forma sprâncenelor

Forma sprancenelor, serviciu căruia i se alocă o oră,  este de fapt etapa pregatitoare oricărui tatuaj cosmetic/micropigmetare sprâncene/machiaj semipermanent; un arsenal complet de instrumente dedicate măsurătorilor, calcule în milimetri (nu “la ochi”!), corectie asimetrii, zeci de verificari în consens cu gusturile clientei.

Pentru ca la ProEstetic forma sprâncenelor înseamnă constructia arhitecturii faciale, proporţii antropometrice, măsurători prin tehnici profesionale, corectarea asimetriilor naturale firesti oricarei persoane. Înseamnă armonie la rang de artă, inginerie arhitecturala şi matematică pură.   arhitectura faciala tatuaj proestetic iasi

Linii, liniuţe, raportoare, compas, şubler, tipare faciale, truse pentru desen tehnic, folosite cu rabdare si migală de o mână formată de mai bine de 10 ani de practică.

Cu un “defect profesional” de a remarca milimetric orice detaliu si a cauta armonia facială adaptata fizionomiei, nu modei!

Ca un exemplu, urmăriţi cum se fac măsurătorile cu PhiBrows Divider la ProEstetic:

 

Mai exact, procesul constă în “constructia tiparului personalizat” si crearea formei perfecte a sprancenei în funcţie de elementele feţei: forma, pozitia ochilor, distanţa dintre sprâncene, proportiile antropometrice şi “regula de aur”.

Curatarea ideală se face cu ceară, tehnică întâlnită la Anastasia Soare.  Totul în concordanţă (şi negociere dacă este cazul) cu dorinţele şi aşteptările clientei.

1. Toata lumea vrea sprancene arcuite

cabinet cosmetic ProEstetic1In primul rand, practica mi-a demonstrat ca pentru fiecare persoana „arcuirea sprancenei” inseamna cu totul altceva.
Exista falsa senzatie ca obtinerea unui arc mai mare (referire la arcul superior care accentueaza efectul dramatic si eronat sexy, tipul de spranceana mai ridicata/ţuguiată), reprezinta standardul de perfectiune faciala. Complet greşit!
Asa cum am prezentat in nenumarate randuri (vezi aici unul dintre articole) proportiile divine cunoscute ca ˝proportia de aur˝ se calculeaza dupa alte reguli decat cele lansate pe blogurile domnisoarelor care cred ca  estetica se face prin rasfoirea revistelor glossy sau prin standardele monstruoase lansate de vedetele ieftine din media.

Generatia tanara devine tot mai obsedata de aspectul celebritatilor. De multe ori se vine cu o fotografie in mana, cerandu-mi-se spranceneca ale lui “cutareasca”.
Permanent explic cum sprancenele se modeleaza in functie de structura osoasa individuala. Nu functie de conformatia vedetei X sau a prietenei Y. Doar pentru că Jenifer Lopez are sprâncene uimitoare, nu inseamna ca ele vor arata grozav si pe tine. Când se construiesc sprâncenele în funcție de structura ta osoasa, rectifici, echilibrezi sau subliniezi toate trasaturile care tin de echilibrul TAU facial.

Cabinet ProEstetic pensat proportia de aur

2. Vopsirea sprancenelor. Este sau nu nevoie?

90% dintre cliente imi cer vopsirea sprancenelor. Uimirea mea vine din faptul ca nici jumatate dintre persoane nu ar avea nevoie. E ca si cum, la coafor, te-ar vopsi saten peste saten doar să pară părul mai des…pentru că e pătată pielea la rădacină.

De unde provine aceasta regula? Din principiile comerciale lansate de marea majoritate a cabinetelor, unde se manipuleaza clienta pentru un final “ pictat” si nu modelat doar din penseta si foarfec.

asa-nuVopsirea sprancenelor are ca si FACTOR SECUNDAR de scurta durată, patarea provizorie a pielii. Însă rolulasa-nu-4  principal al vopselei este de a vopsi firul de par. Ea nu are putere de mentinere pe piele mai mult de 2-3 zile, compoziţia este făcută pentru păr, nu piele!

Oare sunt persoane care se vopsesc (pe cap) doar pentru efectul secundar de patare a scalpului?

Corectitudinea mea in fata clientei, de departe prioritara fata de incasarile zilnice, ma conduc mereu sa recomand vopsirea sprancenelor doar daca este necesara  modificarea  culorii in ton cu nuantele parului. In nici un caz nu o voi vopsi pielea cu vopsea de păr, există produse speciale dedicate acestui aspect.

3. Din pacate lucrez cu materialul clientei, nu fac implant.  Cum procedam cand nu am “cu ce” sau “nu mai cresc sprancenele “? Ori alegem o micropigmentare discretă, ori….

Anii de pensat într-o forma gresita, dezechilibrele hormonale care duc la pierderea foliculilor, sau pur si simplu varsta maturitatii, isi pun ireversibil amprenta pe cresterea sprancenelor. Iar fiecare in parte duce la imposibilitatea unui pensat cu succes fericit.
Uleiul de ricin este doar un mit nefondat, e ca si cum ai uda un ghiveci gol, fara radacina si planta… asteptand sa rasara ceva.

In cazul foliculilor distrusi exista cateva solutii medicamentoase de succes, le-am studiat in detaliu pe fiecare in parte, asa ca pot face o afirmatie avizata in ani de studiu si practica:

  • Substantele care contin MINOXIDIL – un ingredient cheie in stimularea foliculilor. Click pentru detalii    Produsele cele mai  intalnite in farmacii sunt de la companiile: Rogaine, Hairgrow, Vichy. Gasiti fiole Vichy si in cabinetul ProEstetic.
  • Produsele care contin NANOXIDIL – substanta de generatie mai noua, cu acelasi mecanism de actiune ca si minoxidilul. Click pentru detalii

Va puteti face o parere despre diferenta intre minoxidil si nanoxidil AICI sau AICI 

Gama Latisse www.latisse.com este recomandata de Anastasia Soare, chiar fara a fi  strategie comerciala. Am vazut zeci de review-uri care confirma eficienta net detasata fata de toate produsele medicale de pe piata mondiala.

In cazul in care tratamentele dedicate nu aduc o imbunatatire convenabila, exista solutii estetice precum

  • pigmentarea provizorie ” HennaArt” pentru piele – cu durabilitate cuprinsa intre 3 saptamani si 3 luni,
  • machiaj semipermanent cu durabilitate pana intr-un an,
  • tatuaj sprancene cu durabilitate nelimitata.

Intre machiajul semipermanent si tatuajul sprancenelor exista o mare diferenta, ce tine de multe aspecte pe care le am detaliate pe tatuajcosmeticiasi.ro

4. Ne mentinem in rand cu tendintele modei atunci cand vine vorba de sprancene?

Categoric NU! Forma sprancenelor trebuie să corespunda întotdeauna cu structura osoasa a fetei.
Putem modifica luminozitatea, culoarea, tonurile, astfel incat sprancenele sa fie pe aceeasi nuanta cu parul. Se pot utiliza farduri și creioane pentru a camufla desimea sprancenelor, sau luminatoare pentru a acentua linia lor.

5. Ce alegem? Ceara, pensat cu ata sau clasica penseta?

Cea mai mare aberatie pe care o aud des este ca pensatul cu ceara slabeste muschiul periocular.
Recunosc faptul ca pentru un novice sau incepator se poate si mai rau: se produc fisuri/rupturi sau arsuri ale pielii!

Insa aceasta tehnica este practicată de un specialist în pensat cu ceară,  sigura doar la nivel profesional!

Sa nu uitam ca pielea in zona inghinala este de 5 ori mai subtire si sensibila decat linia sprancenelor! N-am auzit sa se fi plans careva vreodata ca i-a cazut pielea/muschiul din zona inghinala pentru faptul ca a folosint ceara.
Astfel de aberatii au fost lansate pe principiul “vulpea care nu ajunge la struguri spune ca-s acri”.

Cum se face ca toate persoanele care au experimentat macar o data ceara la sprancene devin dependente de aceasta metoda?
Pielea ramane incomparabil mai curata decat prin alte variante, firul se smulge in proportie de 99%, nu ca la pensat cu ata unde studiile au demonstrat ca se rupe in proportie de 50%.

Personal, ma pensez cu ceara de cand aveam 16 ani. Saptamanal! La cei 40+ ani ai mei nu am nici cel mai mic semn de lasare a pleoapei!

Mai mult, la pensatul cu ceara,  intretinerea in timp este net superioara, parul creste mult mai greu, pentru ca vorbim de slabirea foliculului pana la disparitie ireversibila.
Niciodata pensatul cu ceara nu va determina o crestere mai deasa, pe cand pensatul cu ata declanseaza exact principiul invers.
Penseta? De ce as chinui o ora o persoana, pentru a i se urca pe creier fiecare fir smuls? A trecut generatia cosmeticianei de la Igiena, care in anii 70 nu folosea ceara pentru ca se lasau ochii.
Iar daca Anastasia Soare foloseste ceara in curatarea sprancenelor (observati fundalul in imagine sau cautati pe youtube) deja opinia mea Pro este fara comentarii. anatasia soare pensat cu ceara

6. Cum imi mentin forma corecta si acasa?

La ProEstetic Iasi toate clientele sunt rugate să stea cu oglinda in mana.

Fiecare etapa, masuratorile si fiecare detaliu de executie sunt atent explicate pentru ca tu sa iti amintesti pas cu pas ce ai de facut acasa. Chiar dacă, poate, vei greşi la început, în timp vei deprinde paşii necesari.

Fiecarei persoane i se aloca o ora pentru forma sprancenei, cu explicatiile aferente scopului urmarit. Nu imi programez clientele pe banda rulanta pentru ca nu am “norma zilnica” de indeplinit, prioritate are doar calitatea si nu cantitatea (ca in majoritatea centrelor de infrumusetare).

Iar atentia pe care o dedic fiecarei persoane in parte releva mereu rezultate pe masura şi cerinţe care îşi triplează numărul la fiecare nouă clientă.

Vei afla cum sa folosesti foarfeca, in ce directie se piaptana sprancenele (nu este generala, depinde de orientarea firelor pt fiecare persoana in parte), si cum trebuie sa te pensezi pentru a-ti mentine forma timp indelungat.

Toate acestea pentru ca nu agreez dependenţa de salon, asa cum nici eu nu sunt dependenta de salonul de coafura sau manichiura. Mai mult, plecările mele în strainătate sunt dese, iar lipsa mea nu vreau sa fie un impediment pentru clientele constante.