Tatuaj fir cu fir, micropigmentare 3D, microblanding sau tatuaj de umplere?

Prima întrebare care mi se adresează telefonic este “faceţi  sprâncene fir cu fir ?”

Informaţii reale despre tehnici de micropigmentare, dar si cum se comportă în timp un tatuaj al sprâncenelor aflaţi în rândurile ce urmează:

Sigur că tehnica de micropigmentare (fir cu fir sau pudrat), cât şi culoarea pigmentului sunt optiuni ale clientei.  Însa nu este cunoscut faptul că tehnica tine de tipul de ten, de varsta si alti de factori individuali, fapt ce aduce rezultatul final reusit.

Dacă am admirat sprancenele fir cu fir ale prietenei şi-mi doresc acelasi lucru, nu înseamnă că voi avea acelasi rezultat, chiar dacă merg la acelaşi tehnician şi voi alege aceiaşi pigmenţi. Aşa cum am precizat mai sus, ţine de factori individuali.

De mine ţine prezentarea cât mai corectă asupra tuturor aspectelor ascunse cât şi “negocierea” pentru forma perfectă, simetria, calcularea rapoartelor după arhitectura feţei si multe alte aspecte legate de armonie şi echilibru.

Întâlnirea face-to-face va clarifica toate aspectele legate de micropigmentare, întrucât şi eu, esteticianul, îmi asum răspunderea pentru tatuajul efectuat: ca şi execuţie, dar şi în timp ca “imagine ProEstetic”.

Mai exact, experienţa tatuajelor mi-a concluzionat câteva aspecte, pe care tu, ca şi consumator de “poze frumos prezentate sau prelucrate pe net”, nu ai de unde să le cunoşti:

Înainte de toate, mult mai importantă decat tehnica aleasă (hairstroke – “fir cu fir”, microblanding sau tehnica pudrată – “ombre”) este simetria şi forma perfectă. Vă doriţi sprâncenele mult visate, ca în fotografia salvată pe telefon, de pe instagram? Aveţi siguranţa că esteticianul o armonizează, adaptează şi o particularizeaza în armonie cu conformaţia osoasă?  Sau cel mai riscant, vă tatuează doua sprâncene excelente, dar total diferite între ele?

ProEstetic va propune tehnica combinată, un mix între fire şi tonuri pudrate discrete cu efect de volum:

Aspecte pro si contra tehnicii hairstroke sau fir cu fir

Procedură cu un impact mediatic extrem de ridicat, datorat efectului vizual natural pe care îl lasă IMEDIAT DUPA TATUAJ. Calitatea tatuajului, naturaleţea liniilor subtil mascate printre firele naturale ale clientei, dar şi culoarea propusă ţin atât de profesionalismul esteticianului cât şi de calitatea pigmenţilor cu care se lucrează.

Dacă acestea sunt criteriile PRO, alte câteva aspecte CONTRA vă determină să analizaţi de doua ori înainte de a cere o micropigmentare fir cu fir.

Pentru a înţelege aspectele contra, ar trebui să aveţi acces la fotografii REALE cu aspectul tatuajului după 3-4 luni, iar din păcate aceste imagini ori sunt “retuşate”, ori nu apar prezentate. De ce? Pentru că PIGMENTUL MEDICAL, acel pigment care NU ARE VOIE să se fixeze o veşnicie în piele, care se estompează în masă o data cu trecerea lunilor, va deveni difuz. O “liniuţă de fir” care în momentul tatuării este de stridenţa si intensitatea unui fir de par, în 6 luni de zile se va estompa în 50% culoare – specific pigmenţilor medicali. Mai mult, pielea în timp se comportă ca o sugativă, iar liniuţa de fir va deveni difuză pe lungimea ei, puţin mai grosuţă, cu un aspect total diferit decat cel pe care îl are la ieşirea din cabinet.

Si cu cat tenul este mai gras si varsta mai tanara, cu atat aspectele enumerate sunt mai intense. Dacă ai trecut de 40 ani si ai un ten uscat, poti adopta tehnica fir cu fir cu o garantie mai mare a stabilitatii.

Dar să ne amintim de faptul că “mâna tehnicianului” este alegerea prioritară! După cum se vede mai jos, o informare superficială poate aduce surprize neplăcute:

asa-nu-14

asa-nu-10

asa-nu-9

asa-nu-8

asa-nu-7

asa-nu-6

Pentru acele persoane care îşi permit rectificarile anuale metoda este ideală. Însă majoritatea persoanelor sunt contrariate de faptul că trebuie să facă retuşul după o lună, ce să mai discutăm de situaţiile în care pielea dificilă (piele grasă, pori deschişi, imunitate bună) necesită şi doua-trei rectificări sau improspatare anuală?

Micropigmentarea fir cu fir are un termen REAL de rezistenţa de 12-18 luni, funcţie de tipologia fiecareia (tip de piele, pigment, activitati zilnice).

Aspecte pro si contra tehnicii pudrat – efect de umbrire

în machiajul semipermanent

Din punctul meu de vedere este tehnica cu cel mai natural si discret efect pe care îl amprentează. Dacă tatuajul fir cu fir se recomandă persoanelor care au o distributie de cel putin 50% fire naturale, tatuajul pudră/shadow/ umbrire se pliază perfect pe tipologia clientei cu spranceana rară, goluri mari, sub 50% cu plantaţie naturală. Se recomandă acelor persoane care îşi fardează sau creionează  sprancenele, însă efortul lor de a desena simetric şi plăcut ambele sprancene le depăşeste rabdarea… Iar transpiraţia, piscina şi orele matinale sunt dusmanii principali ai lookului perfect. Este tehnica pentru care ar trebui sa opteze persoanele care isi fac micropigmentarea pe fuga, venite rapid în ţară, cărora timpul nu le permite rectificarea, sau întreţinerea anuală.

Tehnica pudrată are o rezistenţă superioară în timp faţă de micropigmentarea fir cu fir, cuprinsă între 12-24 luni, datorită suprafetei si distributiei mai mari de pigment.

tehnica pudra 1


tehnica pudră


Dacă rezistenţa în timp este mult mai mare,  deranjant este aspectul strident din prima saptămână de tatuaj, puţin înfricoşător pentru necunoscătoare.

Dacă la tehnica fir cu fir fotografia imediată tatuajului este cu impact comercial foarte mare, fotografiile facute la terminarea micropigmentarii prin tehnica shadow/pudră sunt mai puţin atrăgatoare, datorită intensităţii deranjante a culorii proaspete.

Aspectul micropigmentării prin tehnica pudra/ shadow, imediat dupa tatuaj:

tatuaj proestetic 1tatuaj-proestetic2


 

5


Ca să înţelegeţi că la ProEstetic tatuajul cosmetic înseamnă naturaleţe şi bun gust, aveţi mai jos dovada reală a clientelor multumite de alegerea facută:

tatuaj-proestetic-lamya


tatuaj-proestetic-raluca